Friday, April 27, 2012

Vores første dage i Litauen

Ekspertai, runas / Experts in runes
Runes sužinojes / Runes to learn

Rejsebrev fra Kaunas
Verden ser dejlig ud fra 3.sal på et kloster i Kaunas, byen hvor Nemunas og Neris-floderne mødes. Vi kan se begge fra 3.sal. Gæstehuset Domus Pacis er ultramodernt, resten af bygningen er under restaurering. Se foto! Dejligt sted at bo og vi sover godt.
De litauiske frivillige mødes med os ret ofte, nogle mere end andre. Robertas har tid, han er arbejdsløs for tiden, så han køre os på sightseeing. Men nu er arbejdet begyndt for alvor, så der bliver mindre fritid, forhåbentlig!
Vi var i Visakio Ruda i går sammen med Mindaugas og Jonas, se fotos. Det lille museum behøver udvendig restaurering, med mos banket ind mellem sprækkerne. Rasa ved, hvordan man skal gøre. Indvendigt vil de have en udstilling (idéer til) med fokus på de lokale beboere som har gjort noget særligt. Det andet museum, (se foto Museum space) er til udstillingen om jernudvinding. Godt, med et helt nyt rum, og vi har allerede mange gode vinkler og ideer. Der er også store planer om rekognocering og metaldetektning!
Der er et foto fra "summer cottage" - det er her, vi skal bo! Dejligt sted, bare synd, vi skal arbejde overhoved!
I dag var Eigil og jeg gæstelærere på en skole i Kaunas, sammen med Aura, som flere af jer har mødt. Hun er ivrig amatørarkæolog, gift med en kollega til Mindaugas. Vi fortalte for hendes engelske studerende om arkæologi i Danmark og hvordan man kan fatte interesse for oldtiden. Se fotos!
Nu må vi løbe - Mindaugas henter os lige om lidt.
Venlig hilsen og god rejse! Lucy og Eigil